Afstudeerproject: Pakje Rust

Opleiding: HBO Grafisch – Ruimtelijk Ontwerp
Programma’s: Adobe InDesign, Adobe Premiere Pro & Adobe Photoshop
Eindproduct: 
Demo product, hulpmiddel voor de student
Jaar: 2021

Pak jij wel genoeg je rust?
Ik ervaar mijn perfectionisme als een last, omdat ik alles perfect wil doen. Mijn perfectionisme levert druk en stress op. Studies hebben aangetoond dat perfectionisme een maatschappelijk onderwerp is. Uit eigen onderzoek blijkt dat 70% van de creatieve studenten druk ervaart tijdens hun studie.

Mijn project probeert de creatieve student te helpen tijdelijk minder stress te ervaren. Naar aanleiding van vele gesprekken met creatieve studenten en experts op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg.

Ik deed onderzoek naar het onderwerp perfectionisme en koppelde een deel aan de impact van studiedruk waardoor ik op het concept ‘Pakje Rust’ kwam. ‘Pakje Rust’ is een hulpmiddel dat studenten herinnert aan een pauze. De doelgroep noemde duidelijk hun individuele behoefte om producten te kiezen om hun stress te verminderen. Daarom heb ik een
website ontwikkeld, waar studenten hun persoonlijke ‘Pakje Rust’ kunnen kiezen.

Probeer dus meer te ontspannen, pauze te nemen en pak je rust.