Klein-Seminarie Ypelaar

Opleiding: HBO Grafisch – Ruimtelijk Ontwerp
Programma’s: Adobe InDesign, Adobe Illustrator & Adobe Photoshop
Eindproduct: 
Diverse informatieborden in materiaal
Jaar: 2019

Navigeren en informeren
“Hoe kun je een relevante doelgroep in een door jou gekozen gebied op een doeltreffende manier sturen/ beïnvloeden om anders door de omgeving te navigeren?” Deze uitgebreide ontwerp vraag heb ik met verschillende ontwerpen beantwoord. Mijn gebied was het bosgebied rondom mijn eigen Kunstacademie school. Hier is veel geschiedenis over te vinden, bijvoorbeeld dat de Kunstacademie vroeger het ‘Klein-Seminarie Ypelaar’ heette en dat het een oud klooster is geweest. Tijdens dit project heb ik dus veel bijgeleerd over de geschiedenis van mijn eigen school. Zo ben ik bezig geweest in verschillende werkplaatsen om diverse informatieborden te maken. De borden worden ‘geplaatst’ in mijn gekozen gebied en zo kan de gebruiker bijv. door een wandeling meer te weten komen over de geschiedenis van de Kunstacademie AKV|St.Joost in Breda.